Veelgestelde vragen

Waarmee kunnen we u helpen?

Is er een stroomstoring niet alleen bij u maar hebben meer locaties in de buurt er last van? Kijkt u dan op de storingspagina van Fluvius. Staat de storing nog niet in het overzicht? Neem contact op met Fluvius op +32 (0)78-35 35 00

Bel +32 (0)78-484645 als u een storing heeft aan uw energievoorziening.

Kenter Belgium is ontstaan uit Kenter Nederland. Kenter is een belangrijke speler op de Belgische en Nederlandse energiemarkt. Kenter levert cabines, laadpalen, batterijen en meetoplossingen. Dat doet Kenter al voor ruim 28.000 bedrijven in Nederland. Van de bakker op de hoek tot chemische multinationals, van sportverenigingen tot grote gemeenten.

Bij Kenter staan meer dan 400 energieprofessionals klaar om uw energie te laten werken.

Kenter is 100% dochter van Alliander. Kenter is ontstaan vanuit Liander. Vanaf 1 november 2017 heeft Kenter de verhuur, het beheer en onderhoud van middenspanningsinstallaties van Liander overgenomen.

Postadres:
Saffierstraat 5 unit 4a
2200 Herentals

Bezoekadres:
Saffierstraat 5 unit 4a
2200 Herentals

Tel: +32 (0)78-484645
email: info@kenter.be
website: www.kenter.be

Ondernemingsnummer : 0756.751.438
Statutair adres: Saffierstraat 5 unit 4a, 2200 Herentals
BTW nummer: 0756.751.438
Bank: BE20 3632 0467 1656

De aanschaf van een energieopslag-unit vergt een grote investering. Kenter biedt deze units daarom ook aan in de verhuur. U betaalt een vast bedrag per maand en wij zorgen dat u voldoende energie heeft. Service en onderhoud is inbegrepen in deze maandprijs. Neem voor de exacte tarieven contact met ons op.

Hoe weet ik of het gekozen vermogen voldoende is voor de toekomst? We helpen u met het inschatten van het vermogen voor een energieopslagsysteem. Door de modulaire opzet van het systeem is het mogelijk om uit te breiden indien dit nodig is.

Als u duurzame energie opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen is een energieopslag-unit uitermate geschikt. De unit fungeert dan als buffer van uw duurzaam opgewekte energie op dagen met veel opwek, en als energiebron op dagen dat er meer energie nodig is. Op deze manier maximaliseert u uw eigen verbruik en hoeft u minder kostbare energie in te kopen.

Wij maken gebruik van verschillende opstellingen, waaronder modulaire opslagsystemen vanaf 40kWh. In een 20ft container kan tot wel 2MWh aan energie worden opgeslagen.

Ja, energieopslag-units beginnen met een vermogen van c.a. 40kWh.

Veiligheid is prioriteit bij Kenter. Daarom werken we met energieopslag-systemen met lithium ijzerfosfaat welke voldoen aan de hoogste veiligheidseisen.

Dit verschilt per geval. Kenter kijkt bij iedere klant naar de haalbaarheid en businesscase voor een energieopslag-unit.

Energieopslag komt niet in aanmerking voor SDE++ subsidie, wel zijn er andere subsidies beschikbaar zoals de Energie-Investeringsaftrek (EIA) voor deze oplossing. Kenter werkt samen met partners die u hierin kunnen adviseren.

Dit verschilt per verzekering. Het is raadzaam om uw verzekeraar op voorhand in te lichten over uw plannen omtrent energieopslag.

Een lithiumbatterij gaat tussen de 6.000 en 8.000 laadcycli mee. Bij dagelijks op- en ontladen staat dit gelijk aan 16 tot 21 jaar. Daarna is de capaciteit van de batterijen dermate afgenomen dat deze vervangen moeten worden.

Een PGS-richtlijn is een document over activiteiten met gevaarlijke stoffen. In de PGS-richtlijn staan de belangrijkste risico’s van die activiteiten voor de veiligheid en gezondheid van werknemers, veiligheid van de omgeving en de brandveiligheid. Ook staan in een PGS-richtlijn de mogelijke gevolgen van die risico’s voor het bestrijden van een ramp. De PGS37 is in ontwikkeling maar samen met onze leveranciers zorgen wij ervoor dat onze systemen hieraan voldoen.

Is er een stroomstoring niet alleen bij u maar hebben meer locaties in de buurt er last van? Kijkt u dan op de storingspagina van Fluvius. Staat de storing nog niet in het overzicht? Neem contact op met Fluvius op +32 (0)78-35 35 00

Bel +32 (0)78-484645 als u een storing heeft aan uw energievoorziening.

Is er een stroomstoring niet alleen bij u maar hebben meer locaties in de buurt er last van? Kijkt u dan op de storingspagina van Fluvius. Staat de storing nog niet in het overzicht? Neem contact op met Fluvius op +32 (0)78-35 35 00

Bel +32 (0)78-484645 als u een storing heeft aan uw energievoorziening.

Dit hangt af van de gewenste aansluitvermogen. Tot 173 kVA (3x250A) heeft u voldoende aan een laagspanningsaansluiting. Voor een hoger vermogen heeft u over het algemeen een transformatorstation nodig. Neem voor meer informatie hierover vrijblijvend contact met ons op.

De kosten van een elektriciteitscabine zijn afhankelijk van het benodigde vermogen, de middenspanningsinstallatie, locatie en andere variabelen. Neem vrijblijvend contact met ons op! Onze specialisten geven u graag een persoonlijk advies. Dit kan via het contactformulier of bel +32 (0)78-484645 

Ja, dat kan! We beoordelen uw middenspanningsinstallatie, vervolgens ontvangt u een aanbod van ons. Let op: Uw huidige partij kan kosten bij een overstap in rekening brengen. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan. Dit kan via het contactformulier of bel +32 (0)78-484645 

Periodiek komen we bij u langs om inspectie en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren op uw installatie. Dit is installatieafhankelijk. Als uit de inspectie blijkt dat aanvullende werkzaamheden nodig zijn melden we dit aan u. De werkzaamheden worden dan in overleg uitgevoerd.

Is uw station of installatie beschadigd? Neem dan direct contact met ons op om verdere schade te voorkomen. We maken zo snel mogelijk een afspraak om de schade te beoordelen en te herstellen. Dit kan via het contactformulier of bel +32 (0)78-484645 

Als uw middenspanningsinstallatie tijdelijk moet worden uitgeschakeld, neem dan altijd contact met ons op. We stemmen graag met u af wanneer de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Dit kan via het contactformulier of bel +32 (0)78-484645 

Ja, als u een eigen installatieverantwoordelijke heeft, kunt u dit doorgeven aan ons. Neem ook contact met ons op als de contactpersoon gewijzigd moet worden. Wanneer wij werkzaamheden verrichten of als er een storing is, kan er afstemming nodig zijn met uw installatieverantwoordelijke voor het veilig uitvoeren van de werkzaamheden.

Als u gaat verhuizen kan uw installatie eenvoudig worden overgeschreven op de volgende gebruiker van het pand. Neem hiervoor contact op met één van onze medewerkers. Dit kan via het contactformulier of bel +32 (0)78-484645 

Wijzigt uw bedrijfsvorm zodat uw bedrijf overgaat naar een andere ondernemingsnummer registratie? Neem dan contact met ons op, dan schrijven we uw contract over op deze nieuwe naam. Dit kan via het contactformulier of bel +32 (0)78-484645 

Als u hier klikt, komt u uit bij het SEPA formulier. Hier kunt u doorgeven dat u uw factuur voortaan digitaal wilt ontvangen. Ook kunt u met dit formulier aangeven dat u uw facturen via automatische incasso wilt betalen.

U kunt dit direct aan ons doorgeven via dit formulier

We factureren in de termijn zoals vermeld in de offerte. Als dit niet is vermeld, wordt er gefactureerd volgens de van toepassing zijnde voorwaarden.

Ja, dat kan. Neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail naar debiteuren@kenter.be.

De facturen dienen binnen 30 dagen betaald te worden.

Jaarlijks worden de tarieven geïndexeerd, de gebruikte indexwaarde is afhankelijk van uw overeenkomst. Als er een wijziging plaats vindt vermelden we dit op uw factuur. Heeft u vragen over deze wijziging? Neem dan contact met ons op.

Als u nog vragen hebt over uw factuur, kunt u uw vragen stellen per mail naar debiteuren@kenter.be of neem contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer +32(0)78-484645.

U kunt ervoor kiezen om uw bezoekers te laten betalen voor een laadsessie. Op die manier kunt u uw laadpaal terugverdienen.

Voorbeeld: De e-rijder betaalt u € 0,30 per kWh. Voor een gemiddelde laadsessie van 10 kWh is dat € 3,00. Stel dat uw energiekosten € 0,10 per kWh zijn dan kost deze laadsessie u € 1,00. Daarmee verdient u € 2,00 aan deze laadsessie. Dit betekent dat u uw huurkosten voor de laadpaal met twee e-rijders per dag heeft terugverdiend! Zo is uw laadpaal feitelijk gratis.

Ja, u kunt u laadpaal openbaar beschikbaar stellen mits u het juiste type laadpaal en Charge Point Operator kiest. Wij adviseren u hierbij graag!

Kenter biedt u inzicht in de verschillende mogelijkheden die er zijn om het administratieve proces volledig geautomatiseerd te organiseren. We werken samen met een aantal onafhankelijke partners die gespecialiseerd zijn in dit proces en op maat instellingen maken wie er mag laden bij de laadoplossing en hoe een eventuele verrekening van energieverbruik dient te lopen. Verder is het mogelijk om uw laadoplossing openbaar te maken, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Hiermee kunt u de laadoplossing terugverdienen middels het verbruik van derden.

  • Ondernemingen die tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 investeren in een publiek toegankelijk laadstation kunnen rekenen op een verhoogde kostenaftrek. De vermindering zal stelselmatig in de tijd worden afgebouwd.
  • Deze laadinfrastructuur moet vrij toegankelijk zijn. Dit ofwel binnen of buiten de normale openingstijden.
  • Voor investeringen tussen 1 september 2021 en 31 december 2022 geldt een aftrekpercentage van 200%.
  • Voor investeringen tussen 1 januari 2023 en 31 augustus 2024 geldt een aftrekpercentage van 150%.

Zie: Fiscaal voordeel voor plaatsing van laadstation | Vlaanderen.be

Met de upgrade Load Balancing verdeelt de laadvoorziening zelf de beschikbare energie over de voertuigen die worden geladen. De laadvoorziening analyseert hoeveel vermogen beschikbaar is en hoeveel de voertuigen nodig hebben.

Smart Charging Network biedt de meest geavanceerde laadpleintechnologie op de markt. Met het Smart Charging Network wordt het beschikbare vermogen eerlijk verdeeld over de aanwezige gebruikers. Is een voertuig opgeladen? Dan krijgen de andere aangesloten voertuigen automatisch meer vermogen. Klik hier voor meer informatie.

Op het moment dat u een aanvraag heeft, kunnen we u in een korte tijd al een laadoplossing op maat aanbieden. We nemen altijd binnen 2 werkdagen contact met u op voor een (telefonisch) intakegesprek. We stellen dan samen met u de specificaties op die passen bij uw wensen en eisen. Op basis daarvan denken we direct mee in een eventueel groeiscenario voor uw laadoplossing. Vervolgens ontvangt u een binnen de afgesproken termijn een passende aanbieding. Nadat u akkoord bent met de aanbieding, zal er een technische schouw plaatsvinden. Zo wordt u niet verrast door onvoorziene kosten. De laadoplossing wordt binnen 6 weken na het geven van de opdracht gerealiseerd. Bij een complexe laadoplossing maken wij met u maatwerkafspraken over de realisatie. Kenter biedt u een garantie- en servicepakket dat u voor lange periode ontzorgt van alle activiteiten die betrekking hebben op uw technische oplossing. We verzorgen een servicedesk voor administratieve en technische vragen omtrent uw laadoplossing.

Kenter is gespecialiseerd in energievoorzieningen. Met de expertise van onze specialisten bepalen wij wat de maximale laadcapaciteit is van uw huidige aansluiting. Ook bieden wij oplossingen zoals Load Balancing aan om de vermogensvraag goed te sturen. Hiermee heeft u gegarandeerd een betrouwbare oplossing. Indien de aansluiting niet voldoende is voor de gewenste laadvoorziening, bepalen onze specialisten wat er extra nodig is. Dit wordt afgestemd met de netbeheerder, zodat uw laadvraag gerealiseerd kan worden. Kenter regelt het voor u.

Kenter laat energie werken. Dat doen we met innovatieve energievoorzieningen en betrouwbare meetdiensten. U kunt rekenen op de expertise van onze specialisten om een goede laadoplossing die past bij uw organisatie te realiseren. Wij denken met u mee over de technische complexiteit in combinatie met het zo laag mogelijk houden van de kosten bij een groeiscenario. Mocht u in de toekomst een vergroting van uw energievoorziening nodig hebben op basis van uw laadvraag, dan bepalen we samen hoe dit gerealiseerd kan worden. Kenter biedt de laadpalen ook als huur aan. Hierdoor hoeft u geen grote eenmalige investering te doen. Van ontwerp tot realisatie. Kenter regelt het voor u.

Is er een stroomstoring niet alleen bij u maar hebben meer locaties in de buurt er last van? Kijkt u dan op de storingspagina van Fluvius. Staat de storing nog niet in het overzicht? Neem contact op met Fluvius op +32 (0)78-35 35 00

Bel +32 (0)78-484645 als u een storing heeft aan uw energievoorziening.

Op deze pagina van Fluvius kunt u meer informatie over meters vinden.