Partnership tussen Kenter en DECAT

Partnership tussen Kenter en DECAT verzekert beschikbaarheid materialen voor energietransitie. De Belgische tak van de Nederlandse energiespecialist Kenter en Decat Energy Technics uit Veurne hebben een uniek samenwerkingsakkoord bereikt. DECAT zal dankzij haar grote voorraad aan hoogspanningsmaterialen Kenter ondersteunen bij de snelle uitrol van hun business model in België.

Kenter benadert haar klanten namelijk vanuit een andere hoek door het verhuren van energievoorzieningen en meetdiensten. Een ongekende aanpak in België en daar wil Kenter verandering in brengen. “Dankzij de naamsbekendheid van DECAT in België en hun bijzonder stockmanagement van hoogspanningsmaterialen vormen zij dé ideale partner om onze Belgische klanten op een vlotte manier te kunnen bijstaan in hun energietransitie. Als nieuwe speler op de markt is dit een enorm grote troef, des te meer in onzekere tijden als vandaag.” licht Henk Kluytmans, Algemeen Directeur van Kenter toe.

“Wij assembleren onze hoogspanningscabines in eigen huis op maat van de klanten van Kenter met transformatoren, cellen en cabines uit voorraad. Dit is enkel mogelijk dankzij de doorgedreven marktkennis en stockmanagement van onze specialisten in Power & Energy Management. DECAT kan dankzij deze samenwerking bestaande en potentiële klanten een nog completer pakket aan energievoorzieningen en meetdiensten aanbieden en Kenter zo ondersteunen in de aanpak van de Belgische markt,” aldus Lieven Decat, CEO Decat Energy Technics.

Het gegeven dat beide bedrijven vooropstellen om in te spelen op de noden van de snel evoluerende energiemarkt, versterkt dit dynamische partnerschap alleen maar.

Investeren in elektrificatie loont in 2022

Dat het snel gaat, hoeft geen betoog. Wie snel beslist om een hoogspanningsinstallatie te combineren met de uitbreiding van de parkeerinfrastructuur met een ‘super charger’, kan rekenen op een stevig duwtje in de rug. De Belgische overheid voorziet immers subsidies tot 30%, waardoor de investering zich nog sneller terugbetaalt. Daarnaast is er de verhoogde kostenaftrek van 200% tot eind dit jaar voor publiek toegankelijke laadstations en de bijhorende faciliteiten. De energie-specialisten bij DECAT rekenen samen de terugverdientijd uit van uw installatie en integreren desgewenst ook het volledige productie-apparaat van uw bedrijf op het circuit.

Over DECAT

DECAT Energy Technics is al 50 jaar een naam als een klok in gebouwentechnieken. Het ontzorgt bedrijven, vastgoedontwikkelaars, architecten en studiebureaus op vlak van Multitechnieken, Power & EM, Automatisatie en Piping. En dit van studie, over installatie tot support en onderhoud. Met een team van 300 technici en een stevige back office lopen momenteel projecten over gans Vlaanderen. Door de elektrificatie van het wagenpark stijgt de vraag naar de hoogspanningsoplossingen van DECAT. Met een grote stock aan hoogspanningscabines kan DECAT moeiteloos ingaan op die vraag.

Meer info: https://www.decat.be/nl/power-em en https://ev.decat.be/

Over Kenter

Bij Kenter geloven ze in de potentie van een veranderende energiemarkt. Ze activeren deze potentie door zelf en met zorgvuldig gekozen partners waardevolle diensten te leveren, onder andere slimme innovatieve meetdiensten en betrouwbare energievoorzieningen. Kenter is ontstaan vanuit Liander. Op 1 mei 2016 is Kenter van start gegaan als nieuw meetbedrijf in de Nederlandse markt en heeft de meetdiensten van Liander overgenomen. Vervolgens heeft Kenter vanaf 1 november 2017 de verhuur en het onderhoud van middenspanningsinstallaties van Liander overgenomen. Sinds 2022 is Kenter actief op de Belgische markt met hun verhuurmodel als core business. Ze bedienen in België en Nederland in totaal zo’n 30.000 klanten in diverse sectoren, waaronder industrie, scholen, zorg en openbare infrastructuur.


Gerelateerde artikelen

Nieuwe spelregels bedrijven voor efficiënter gebruik elektriciteitsnet

De Autoriteit Consument & Markt introduceert nieuwe regels die het gebruik van het elektriciteitsnet efficiënter moeten maken. Zo mogen netbeheerders nu aansluitingen aanbieden die alleen tijdens daluren gebruikt kunnen worden: Alternatieve Transportrechten (ATR). Daarnaast kunnen bedrijven die hun aansluiting langere tijd niet gebruiken, deze kwijtraken.

Lees verderLees verder

Belangrijke rol voor batterijen in energietransitie

Volgens landelijke netbeheerder TenneT spelen batterijen de komende jaren een belangrijke rol in een stabiel elektriciteitssysteem. De behoefte naar flexibel vermogen in het elektriciteitsnet neemt sterk toe, batterijen gaan hierin een grote rol spelen volgens de netbeheerder. Lees hier meer over wat dit voor u als ondernemer betekent.

Lees verderLees verder

Laadpalen en een transformatorstation, hoe zit dat?

De komende jaren zal het aantal elektrische voertuigen in België blijven stijgen. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de CO2-uitstoot in 2050 met 95% is afgenomen. De overheid stimuleert de overgang naar elektrische rijden op diverse manieren en ook de laadinfrastructuur begint steeds meer vorm te krijgen. Jaarlijks worden er duizenden laadpalen geïnstalleerd, maar dat heeft impact op de elektriciteitsaansluiting en energievoorziening. In veel gevallen gaat een Transformatorstation gepaard met de installatie van laadpalen. Hoe dat precies zit leggen we graag uit!

Lees verderLees verder