Middenspanningscabine Toekomst- bestendige energievoorziening

Je bedrijf draait op energie. Als je daar veel van nodig hebt (meer dan 3x80A), komt er al snel een transformator in beeld. Die zet hoogspanning om naar laagspanning. Vaak heeft hij ook een eigen huis, een cabine. Maar hoeveel energie heeft jouw bedrijf nodig? Dat wil je niet zelf hoeven uitzoeken.

Daarom neemt Kenter de verantwoordelijkheid voor jouw energie-infrastructuur. Met ontwerp, realisatie en (primair en secundair) onderhoud. Hier hoef je geen grote investering voor te doen. Want voor een vast bedrag per maand schaal je onze voorzieningen op en af, zorgen wij voor energiezekerheid én is onze storingsdienst 24/24 bereikbaar.

Wat is een middenspanningscabine?

Een betonnen huisje met een gele sticker erop; ‘hoogspanning. levensgevaarlijk’. Dat is een middenspanningscabine. Binnenin zit een transformator en wat andere componenten, waarmee je hoogspanning vanuit de netbeheerder omzet naar laagspanning. Bruikbare energie voor je gebouw, stopcontacten en laadpalen.

Als jouw bedrijf een grote(re) aansluiting nodig heeft, heb je vaak een (zwaarder) middenspanningscabine nodig om te voorzien in je energiebehoefte. Maar wat is de energievraag van je bedrijf? En welke voorzieningen passen daarbij? Die zorg nemen we je uit handen, door samen te kijken naar een oplossing op maat. Zo bieden we je energiezekerheid.

Passende energievoorziening

Transformatoren en hun bijbehorende cabines komen in diverse soorten, maten en combinaties. Van inpandig tot tijdelijk en van nieuw tot refurbished. Samen vinden we een energievoorziening die past bij je bedrijf:

Kenter voor jou:

 • Periodieke inspecties.
 • Gecertificeerde specialisten.
 • Vakkundige kennis van spanningsniveaus.
 • Gegarandeerd veilige bedrijfsvoering.
 • Vervangende onderdelen bij calamiteiten.
 • Eigen 24/24 storingsdienst met landelijke dekking.
 • Storingsvoorraad van componenten.

Meer weten?

Soorten en maten

Inpandige ruimte

De transformator en bijbehorende componenten zijn hierbij onderdeel van je gebouw. Hier heb je een technische ruimte voor nodig die aan diverse eisen voldoet. Daar helpen we bij.

Betreedbare cabine

Staat buiten je gebouw en is, in tegenstelling tot een compactstation, betreedbaar. Makkelijk bereikbaar en te onderhouden.

Compactstation

Kant-en-klaar, volledig ingericht, neemt weinig ruimte in en is praktisch als je geen inpandige ruimte hebt. Snel en eenvoudig te realiseren.

Transformatorstation en noodstroomvoorziening bij pluimveeslachterij Esbro

Dagelijks slacht Esbro 250.000 kippen op een humane wijze. Een flinke bedrijvigheid, die veel energiecapaciteit vraagt. Vanuit de ambities van Esbro om haar activiteiten uit te breiden werd het plan gemaakt om een geheel nieuwe productiehal te bouwen. Maar door de komst van deze hal en een nieuwe energiebehoefte liep Esbro tegen de maximaal leverbare capaciteit aan. Daarnaast wil zij de bedrijfscontinuïteit waarborgen én verder verduurzamen.

Kenter hielp Esbro verder met haar uitbreidings- en verduurzamingsvraagstuk.

Meer weten?

Aan de slag

Als jouw energiepartner brengen we eerst je vraagstuk in kaart. Vervolgens kijken we welke energievoorzieningen het beste passen bij je bedrijf en gaan we aan de slag. Daarbij werken we altijd veilig, volgens de normen en niet alleen op koop-, maar ook op huurbasis. Daardoor is die veilige en toekomstbestendige energie-infrastructuur geen vraagstuk meer, maar een zekerheid.

Kenter. Jouw energiezekerheid.

Dit geeft je energiezekerheid:

 • Eén aanspreekpunt voor advies, realisatie en service.
 • Een vast maandbedrag voor flexibiliteit.
 • Altijd grip op je energieverbruik met meet- en datadiensten.
 • Continuïteit verzekerd met onderhoud en 24/24 storingsdienst.

We helpen je graag verder. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Toe aan zekerheid? We helpen je verder.