Laadplein realiseren De groene motor van het bedrijfsleven

Het aantal elektrische voertuigen in België stijgt. Dat is logisch tijdens een energietransitie, waarbij we overstappen naar duurzame energie. Al deze elektrische voertuigen moeten wel brandstof krijgen. Als dat op grote schaal moet, komt al snel een laadplein in beeld. Maar hoe leg je een laadplein aan? Hoe maak je hem toekomstbestendig? Wat als je straks nog veel meer laadpalen nodig hebt? Als jouw energiepartner helpen we je verder, met dit soort vragen en meer.

Betrouwbare basis

Het aanleggen van een laadplein gaat verder dan de laadpaal. Hier heb je een betrouwbare en toekomstbestendige energie-infrastructuur voor nodig. Die vormt niet alleen de basis van een slim elektrisch wagenpark, maar kan ook duurzame energieopwek-installaties, of energieopslagsystemen, koppelen aan je bedrijf. Als jouw energiepartner schetsen we samen hoe die energie-infrastructuur op maat eruitziet. Daarbij gaan we verder dan de tekentafel, want we realiseren die energieoplossing ook voor je, terwijl je bedrijf door blijft draaien. Vandaag én morgen.

Op een laadplein staan al gauw 10 of meer laadpalen. Waardoor het ook snel een flinke investering vergt. Gelukkig vragen wij daar voor onze oplossingen niet om, want voor een vast bedrag per maand zorgen we voor onderhoud én is onze storingsdienst 24/24 bereikbaar. Heb je over een paar jaar meer of minder laadpalen nodig? Dan schaal je makkelijk op en af.

Extra inkomsten

Door je bezoekers of werknemers te laten betalen voor een laadsessie, brengt het laadplein nog meer op dan alleen groene energie. Zo kun je een vergoeding per kilowattuur (kWh) instellen. Hiermee bepaal je zelf de hoogte en terugverdientijd van je laadplein.

Een laadplein voor HSB

Aannemer HSB streeft naar een duurzame, klantgerichte en circulaire bouw. In het kader van duurzaamheid en zero-emissiezones is elektrificatie een belangrijk thema voor het bedrijf. Kenter realiseerde daarom een elektrisch wagenpark met 17 hoogwaardige laders met een hufterproof design. En dat terwijl de aannemer zich in een netcongestiegebied bevindt.

William, namens HSB: “De samenwerking was uiterst prettig omdat Kenter ons niet alleen hielp met de laadpalen, maar ook met ons energievoorzieningsvraagstuk. Zij denkt hierin mee en bespreekt de voor- en nadelen van bepaalde afwegingen open. Ik waardeer Kenter als kennispartner en voor het altijd denken in oplossingen.”

Meer weten over het project bij HSB?

Vragen over een laadplein? Wij helpen je.