Havens Maken handel mogelijk

Meevaren

België, ondanks haar beperkte oppervlakte, is een van de belangrijkste maritieme spelers in Europa. Met havens zoals Antwerpen, Zeebrugge en Gent speelt het land een grote rol in de wereldwijde handel en logistiek. Deze havens zijn niet alleen van economisch belang, maar dragen ook bij aan de werkgelegenheid en de algemene welvaart van het land. Echter, de toekomst van de Belgische havens wordt uitgedaagd door verschillende factoren, waaronder de dringende behoefte aan duurzaamheid.

Om deze uitdagingen aan te gaan, zijn innovatie en samenwerking tussen overheidsinstanties, bedrijven en onderzoeksinstituten essentieel. Hoe ga je de omslag naar een schonere toekomst maken? Terwijl je productie doorgaat, of groeit? Een paar van de vraagstukken waar wij je bij ondersteunen. Met de juiste aanpak kunnen de Belgische havens niet alleen blijven bloeien, maar ook een voortrekkersrol spelen in de transitie naar een groenere toekomst.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Energievoorziening voor kranen en havenmachines Verduurzaming van haventechnieken

In de recente ontwikkelingen van de overgang naar meer ecologisch werken, vergroening, kan Kenter jouw partner zijn. Vooral door minder bezoedeling, een gezondere werkomgeving op de kades en in de opslagcentra, minder risico’s door geen opslag meer van stockage van fuel en uiteraard geen vooraf te financieren brandstofvoorziening: Dit alles leidt ons leiden ons tot meedenken naar  praktische oplossingen voor jou.vHybride en full-electric mobiele kranen en RTG’s, Straddle-Carriers, e.a. brengen ons tot bewezen oplossingen in energievoorziening d.m.v. goedgekeurde middenspanningsschakelposten op de kades en in de logistieke opslag.

Kenter voert de totaaloplossing hiervoor uit: Samen bekijken we de mogelijkheden, stellen voor jou een concept en detailofferte op. Bij de uitvoering werken wij van A tot Z, alles in afspraak met jouw Technische Dienst en dagelijkse Operations. Wij nemen de verantwoordelijkheid en zorg voor een stabiele, betrouwbare, veilige en toekomstbestendige energie-infrastructuur uit handen. Zodat jouw productieproces altijd efficiënt en consequent draait. Dit maakt dat de energietransitie voor jouw bedrijf geen vraagstuk is, maar een zekerheid. Zelf veel investeren is niet nodig, want voor een vast maandbedrag schaal je onze assets makkelijk op en af, zorgen wij voor het onderhoud en is onze storingsdienst 24/24 bereikbaar. Zo houd jij budget en focus voor je bedrijfsvoering. 

Onze aanpak

haalbaarheid en ontwerp

Haalbaarheid & Ontwerp

Samen met jou schetsen we een functionele en toekomstbestendige energieoplossing. Hierbij houden we rekening met jouw wensen en de technische, financiële en juridische mogelijkheden.
Financieringsvorm en realisatie

Financieringsvorm & Realisatie

Een toekomstbestendige energieoplossing moet je zekerheid bieden zonder zorgen. Dat regelen we van realisatie tot financiering. Je kunt zelf kiezen tussen huur en koop, wat voor jou het prettigst is.
Onderhoud & 24/7 storingsdienst

24/24 Onderhoud & Beheer

Na de realisatie zorgen wij voor het preventief onderhoud, beheer, de inspecties en storingsdienst (incl. voorraad) van je oplossing. Onze gecertificeerde specialisten werken kwalitatief, veilig en kostenefficiënt.
Operationeel en optimalisatie

Operationeel & Optimalisatie

Samen met onze partners balanceren wij je energiestromen en maken we energie-efficiënt ondernemen mogelijk. Zo zorgen we dat jouw oplossing het openbare net optimaal benut.

Deze bedrijven gingen je voor

Dit doen wij voor jouw energiezekerheid

Vragen? We helpen je graag.