Klantcase Lumen Hotel & Events Lumen Hotel & Events brengt gastvrijheidsniveau verder omhoog met ‘future-proof’ laadoplossingen

"Door de installatie van de snellader kan Lumen Hotel & Events haar gastvrijheid waarborgen"

Een uitbreiding van het laadplein

Lumen Hotel en Events in Zwolle is een imposante locatie met ruim 28 vergaderzalen, 125 kamers en een restaurant onder één dak. “Wij hebben iedere dag te maken met een grote stroom aan gasten die hier komen slapen, vergaderen of dineren. Steeds meer van deze gasten komen met een elektrische auto’’. De huidige laadvoorziening bleek onvoldoende voor de hoeveelheid gasten met elektrische auto’s. Sommige gasten konden hun auto tijdens hun verblijf niet opladen. “Wij willen onze gasten altijd ultieme gastvrijheid bieden en dus hebben wij besloten het laadplein uit te breiden’’, aldus Myriam.

Een passende laadpaal: de snellader

Lumen zette bij meerdere partijen een aanvraag uit waarbij Kenter als beste naar voren kwam. Hierna volgden meerdere gesprekken tussen Lumen en Kenter en werd de situatie in kaart gebracht, met een passend advies als resultaat. “Kenter adviseerde ons voor een snellader te gaan. Met deze snellader kunnen gasten die ons kort bezoeken de auto snel opladen en met een volle batterij naar hun volgende bestemming’’, vertelt Myriam. Een mooi advies passend bij de doelstelling van Lumen. “Kenter reageerde gedurende het gehele proces snel en adequaat. Ze zijn een betrouwbare partij en geven een goed advies over de diverse laders die zij aanbieden’’, aldus Myriam.

De juiste advies- en installatiepartner

Er lagen tijdens de installatie van de lader wel wat uitdagingen. Zo moest er een stroomtoevoer worden overbrugd van 65 meter. Myriam vertelt: “Kenter heeft hierin voor ons alle verantwoordelijkheid met samenwerkende partijen genomen’’. Tevens is er tijdens de installatie van de stroomtoevoer een lege mantelbuis aangelegd, zodat uitbreiding van laadpalen makkelijker is te realiseren in de toekomst, zonder hiervoor de weg opnieuw open te breken. Ook het combineren van een snellaadpaal met een eigen Transformatorstation (ook wel trafohuisje) behoort bij Kenter tot de mogelijkheden. “Wij zullen hiervoor zeker een aanvraag doen bij Kenter’’ antwoordt Myriam volmondig op de vraag of zij in de toekomst weer beroep zou doen op Kenter.

Inmiddels is de laadpaal al enige tijd in werking. “Onze ervaring met de snellader is goed! Binnen een half uur kunnen onze gasten hun auto voor 80% opladen’’, aldus Myriam.

Toekomstbestendige en duurzame oplossing

Het project heeft een mooie toekomstbestendige samenwerking tussen Lumen en Kenter opgeleverd. Door de installatie van de snellader in combinatie met de lege mantelbuis heeft Kenter een ‘future proof’ oplossing kunnen bieden die ervoor zorgt dat de bedrijfscontinuïteit van Lumen in de vorm van gastvrijheid wordt gewaarborgd. Lumen kan haar gasten ten alle tijden voorzien van een opgeladen batterij. Zowel nu als in de toekomst!

Benieuwd naar de mogelijkheden?