Laadvoorziening snel terugverdiend

Een laadpaal kopen vraagt om een investering. Daarom biedt Kenter de mogelijkheid om, naast het kopen, uw laadvoorzieningen te huren! Voor een vast bedrag per maand huurt u een laadvoorziening, inclusief service, onderhoud en een storingsdienst die 24/24 bereikbaar is. De investering is hiermee niet alleen een stuk lager, ook de terugverdientijd wordt aanzienlijk korter. Hieronder leggen we het uit!

Break-even bij twee laadsessies per dag

Omdat het maandelijkse huurtarief van een laadvoorziening een stuk lager ligt dan de aanschafprijs, is er makkelijker rendement te behalen. “We zien dat veel ondernemers onder andere in de retail- en hotelbranche hun laadvoorziening ook beschikbaar stellen aan klanten en dat biedt kansen”, aldus Pim Driessen, Manager elektrische laadoplossingen bij Kenter. “Het openbaar beschikbaar stellen van laadvoorzieningen levert al vrij snel inkomsten op. Als twee klanten per dag hun voertuig opladen via een snellader kan een ondernemer over een periode van 1 á 2 jaar al break-even spelen op zijn investering”. Een laadvoorziening is dus redelijk eenvoudig terugverdiend.

Gedeelde laadvoorzieningen industrieterreinen

Ook ondernemers op industrieterreinen gaan creatief om met het beschikbaar stellen van de laadvoorzieningen. “Ondernemers die zelf geen elektrische voertuigen hebben, schaffen snelladers aan om deze openbaar beschikbaar te stellen aan bijvoorbeeld hun transporteur. We zien dat door de zero-emissie zones in steden steeds meer transporteurs overschakelen op elektrische bedrijfswagens en e-trucks. Maar door de actieradius van een e-truck is het enorm praktisch als zij tijdens het laden/lossen op locatie kunnen bijladen. Daarnaast verdiend de ondernemer met zijn laadvoorziening nog wat extra’s!”, aldus Pim.

Bereken uw terugverdientijd

Om inzichtelijk te maken wat de terugverdientijd van een laadvoorziening is heeft Kenter een calculator* ontwikkeld. Ga direct naar de calculator en bereken de terugverdientijd van uw gewenste laadvoorziening!

Wilt u liever meer weten over ons aanbod zakelijke laadpalen? Kijk dan hier

*Let op de berekeningen in deze calculator gelden alleen voor het opladen van personenauto’s. Bent u benieuwd naar de terugverdientijd van een laadvoorziening voor e-trucks? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Gerelateerde artikelen

Interview over energietransitie in special bij Het Financieele Dagblad

In de special 'Sustainable Supply Chain', die op 24 februari verscheen bij Het Financieele Dagblad, vertelt CEO Erik van der Ende alles over de energietransitie, de uitdagingen waar ondernemend Nederland mee te maken heeft en de mogelijke oplossingen. Benieuwd naar het artikel?

Lees verderLees verder

Laadpalen en een transformatorstation, hoe zit dat?

De komende jaren zal het aantal elektrische voertuigen in België blijven stijgen. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de CO2-uitstoot in 2050 met 95% is afgenomen. De overheid stimuleert de overgang naar elektrische rijden op diverse manieren en ook de laadinfrastructuur begint steeds meer vorm te krijgen. Jaarlijks worden er duizenden laadpalen geïnstalleerd, maar dat heeft impact op de elektriciteitsaansluiting en energievoorziening. In veel gevallen gaat een Transformatorstation gepaard met de installatie van laadpalen. Hoe dat precies zit leggen we graag uit!

Lees verderLees verder

Partnership tussen Kenter en DECAT

Partnership tussen Kenter en DECAT verzekert beschikbaarheid materialen voor energietransitie. De Belgische tak van de Nederlandse energiespecialist Kenter en Decat Energy Technics uit Veurne hebben een uniek samenwerkingsakkoord bereikt. DECAT zal dankzij haar grote voorraad aan hoogspanningsmaterialen Kenter ondersteunen bij de snelle uitrol van hun business model in België.

Lees verderLees verder