Kenter kan onder ABP/OMERS groeiambities waarmaken

Energiebedrijf: “Onafhankelijkheid belangrijk voor terugdringen van de netcongestie in Nederland”

Kenter, de dochter van netwerkbedrijf Alliander, is overgenomen door pensioenfonds ABP en het Canadese pensioenfonds OMERS. Kenter biedt toekomstbestendige energieoplossingen voor zakelijk Nederland, die inspelen op de stijgende vraag naar energie en de groeiende urgente problemen met een overvol stroomnetwerk. Met de nieuwe eigenaar kan het zelfstandig geworden bedrijf haar groeiambities waarmaken. “We zijn nu in staat een veel grotere bijdrage te leveren aan de energietransitie zoals het terugdringen van netcongestie.”, zegt CEO Erik van der Ende van Kenter. De aankoop past in de langetermijnvisie van de beleggers om de klimaatdoelstellingen in Nederland te ondersteunen en bij te dragen aan de energietransitie.

Eind 2022 kondigde Alliander aan op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar voor Kenter. Kenter levert energieoplossingen aan ruim 28.000 bedrijven. Reden voor de verkoop was dat Kenter onder de vlag van netwerkbedrijf Alliander haar volledige potentieel niet kon benutten. De energietransitie nam vanaf 2016 een grote vlucht, maar tegelijkertijd werd door strengere wet- en regelgeving Alliander beperkt om diensten, zoals laadpalen en batterijen, aan te bieden. Kenter kon in deze situatie niet optimaal inspelen op de snel veranderende energiebehoefte.

Lees het volledige persbericht hier.


Gerelateerde artikelen

Gas besparen voor bedrijven: Slimme tips

We kunnen er niet omheen: De gasprijzen zijn flink gestegen. Kostte een kuub gas in augustus 2021 nog minder dan een euro, is dat een jaar later meer dan verdubbeld. Deze stijging heeft voor veel bedrijven enorme impact op hun bedrijfsvoering. Een belangrijke vraag die daarom gesteld wordt is: Hoe kan ik als bedrijf besparen op mijn gasverbruik? Wij geven graag wat tips!

Lees verderLees verder

Interview Schavemaker Logistics over transport met elektrische truck

Schavemaker Logistics is een ervaren logistieke dienstverlener. Met vestigingen in binnen- en buitenland, 500 medewerkers en meer dan 80.000m2 aan opslaglocaties is Schavemaker een grote internationale speler. Het bedrijf heeft duurzame ambities en realiseert deze mede door de aanschaf van twee e-trucks. We spreken met Edwin Weeteling, Branch Manager bij Schavemaker Logistics Beverwijk BV, over zijn ervaringen met de elektrificatie van het wagenpark, de impact op de bedrijfsvoering en energie-infrastructuur.

Lees verderLees verder

Consortium ABP en OMERS Infrastructure beoogde nieuwe eigenaar Kenter

Een consortium bestaande uit ABP en OMERS Infrastructure is voornemens om Kenter over te nemen. Hierover hebben Alliander, ABP en OMERS Infrastructure overeenstemming bereikt. De investering namens ABP wordt gedaan door APG Asset Management. Komende periode worden de gebruikelijke advies- en goedkeuringstrajecten met o.a. de mededingingsautoriteiten en aandeelhouders van Alliander doorlopen. Het streven is voor het eind van het jaar de transactie af te ronden.

Lees verderLees verder