Materiaaltekort beperkt energietransitie? Niet bij Kenter.

Twee jaar COVID-19, verschillende lockdowns en de oorlog in Oekraïne lijken een grote impact te hebben op de beschikbaarheid van materialen. Materialen die broodnodig zijn om onder andere de energietransitie vorm te geven. Maar gelukkig kan Kenter hier goed op anticiperen en hebben wij voldoende Compactstations en Transformatoren op voorraad. Hoe dat kan leest u hieronder!

  • Werken met vaste leveranciers
    Door goede afspraken met onze vaste leveranciers kunnen we korte levertijden garanderen.
  • Scherp ingekochte voorraad
    Door een ruime hoeveelheid ingekochte materialen hebben wij voldoende voorraad. Daarom bent u niet de dupe van onverwachte prijsstijgingen. Wist u bijvoorbeeld dat de prijs van aluminium ten opzichte van vorig jaar is verdriedubbeld? En dat de prijs van sommige materialen per kwartaal tot wel 10% stijgt?
  • Hergebruik materialen
    We hergebruiken Transformatoren en Compactstations die terug uit het veld komen. Deze materialen krijgen hiermee een tweede leven en zijn snel weer inzetbaar. Lees er meer over op deze pagina.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie? Of heeft u direct behoefte aan materialen? Neem dan contact met ons op.


Gerelateerde artikelen

Het elektriciteitsnet raakt vol: overheid en netbeheerders grijpen in

De energietransitie, waarbij we overgaan van fossiele brandstoffen op duurzame energiebronnen, is in volle gang. Sterker nog: het gaat te snel. Voor het eerst lijken de Klimaatdoelen van Nederland haalbaar, maar het elektriciteitsnet kan de enorme, toenemende vraag naar transportcapaciteit niet bijbenen. Waardoor er bijna overal in het land sprake is van netcongestie. Reden voor het kabinet en netbeheerders om in te grijpen met maatregelen. We zetten de ontwikkelingen voor bedrijven op een rij.

Lees verderLees verder

Partnership tussen Kenter en DECAT

Partnership tussen Kenter en DECAT verzekert beschikbaarheid materialen voor energietransitie. De Belgische tak van de Nederlandse energiespecialist Kenter en Decat Energy Technics uit Veurne hebben een uniek samenwerkingsakkoord bereikt. DECAT zal dankzij haar grote voorraad aan hoogspanningsmaterialen Kenter ondersteunen bij de snelle uitrol van hun business model in België.

Lees verderLees verder

Gas besparen voor bedrijven: Slimme tips

We kunnen er niet omheen: De gasprijzen zijn flink gestegen. Kostte een kuub gas in augustus 2021 nog minder dan een euro, is dat een jaar later meer dan verdubbeld. Deze stijging heeft voor veel bedrijven enorme impact op hun bedrijfsvoering. Een belangrijke vraag die daarom gesteld wordt is: Hoe kan ik als bedrijf besparen op mijn gasverbruik? Wij geven graag wat tips!

Lees verderLees verder