Nieuwe fase voor Kenter

Alliander heeft besloten op zoek te gaan naar een andere eigenaar voor Kenter. Dat biedt meer kansen om de potentie van Kenter en haar medewerkers optimaal te kunnen benutten voor de energietransitie. Ter voorbereiding op een zelfstandige toekomst wordt per 1 januari 2023 de directie van Kenter uitgebreid.

De afgelopen jaren is Kenter gegroeid van een traditioneel meetbedrijf met 95 medewerkers naar een aanbieder van integrale energieoplossingen met meer dan 400 medewerkers. De organisatie is altijd goed in staat geweest kansen in de markt te benutten door ondernemend, klantgericht en innovatief te zijn. Mede doordat de markt waarin Kenter actief is sterk groeit, is de verwachting dat Kenter in de toekomst een nog grotere rol van betekenis zal spelen in de energietransitie en het ontzorgen van haar klanten.

Kansen benutten

Het werk dat Kenter doet, nu en in de toekomst, is zeer relevant voor het slagen van de energietransitie. Die relevantie komt buiten Alliander beter tot zijn recht, omdat Alliander als netwerkbedrijf te maken heeft met beperkende wet- en regelgeving. Om ervoor te zorgen dat Kenter ook in de toekomst invulling kan blijven geven aan de ambitie om de nummer één partner in Nederland te zijn voor energiedata en energievoorzieningen, heeft Alliander besloten om voor Kenter op zoek te gaan naar een andere eigenaar.

Gevolgen voor klanten en medewerkers

Voor de huidige klanten van Kenter verandert er op dit moment niks. De dienstverlening gaat onverminderd door, op het niveau dat klanten van Kenter mogen verwachten. De voorgenomen verkoop heeft geen gevolgen voor de huidige medewerkers van Kenter.

Uitbreiding directieteam Kenter per 1 januari 2023

Ter voorbereiding op de voorgenomen verkoop wordt het directieteam van Kenter per 1 januari 2023 uitgebreid van twee naar vijf leden:

  • Erik van der Ende (nu directeur New Business bij Alliander) zal toetreden tot het directieteam van Kenter als Chief Executive Officer (CEO).
  • Henk Kluytmans (nu General Manager Kenter) zal zich als Chief Growth Officer (CGO) focussen op de verdere uitbouw van Kenter met nieuwe diensten en in nieuwe groeimarkten.
  • Roy Wind (nu manager Operatie bij Kenter) wordt als Chief Operations Officer (COO) verantwoordelijk voor de traditionele markten en zal de ingezette professionalisering verder vormgeven.
  • Simone van Essen (tot voor kort manager Recruitment bij Alliander en nu HR Business Partner voor Kenter) treedt als Chief Human Resource Officer (CHRO) toe tot het directieteam.
  • Er komt een Chief Financial Officer (CFO); deze positie is vacant.
  • De nieuwe organisatiestructuur heeft geen personele consequenties voor de medewerkers van Kenter.

In gesprek met geïnteresseerde partijen

De komende periode gaat Alliander in gesprek met geïnteresseerde partijen in de markt. Tijdens die gesprekken staan de ontwikkeling van de medewerkers, de relatie met klanten en leveranciers en de groeipotentie van Kenter centraal. Medio 2023 verwacht Alliander het verkoopproces af te ronden.


Gerelateerde artikelen

Het elektriciteitsnet raakt vol: overheid en netbeheerders grijpen in

De energietransitie, waarbij we overgaan van fossiele brandstoffen op duurzame energiebronnen, is in volle gang. Sterker nog: het gaat te snel. Voor het eerst lijken de Klimaatdoelen van Nederland haalbaar, maar het elektriciteitsnet kan de enorme, toenemende vraag naar transportcapaciteit niet bijbenen. Waardoor er bijna overal in het land sprake is van netcongestie. Reden voor het kabinet en netbeheerders om in te grijpen met maatregelen. We zetten de ontwikkelingen voor bedrijven op een rij.

Lees verderLees verder

Belangrijke rol voor batterijen in energietransitie

Volgens landelijke netbeheerder TenneT spelen batterijen de komende jaren een belangrijke rol in een stabiel elektriciteitssysteem. De behoefte naar flexibel vermogen in het elektriciteitsnet neemt sterk toe, batterijen gaan hierin een grote rol spelen volgens de netbeheerder. Lees hier meer over wat dit voor u als ondernemer betekent.

Lees verderLees verder

Laadpalen en een transformatorstation, hoe zit dat?

De komende jaren zal het aantal elektrische voertuigen in België blijven stijgen. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de CO2-uitstoot in 2050 met 95% is afgenomen. De overheid stimuleert de overgang naar elektrische rijden op diverse manieren en ook de laadinfrastructuur begint steeds meer vorm te krijgen. Jaarlijks worden er duizenden laadpalen geïnstalleerd, maar dat heeft impact op de elektriciteitsaansluiting en energievoorziening. In veel gevallen gaat een Transformatorstation gepaard met de installatie van laadpalen. Hoe dat precies zit leggen we graag uit!

Lees verderLees verder